Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νέα κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου;


Νέα κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου;
Στη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στη σοσιαλιστική διεθνή μεταφέρεται τώρα, μετά τη "μαύρη τρύπα" των οικονομικών της Ιπποκράτους, η κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στη Λειψία στις 22 Μαΐου για τον εορτασμό των 150 χρόνων του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) το οποίο έχει αποφασίσει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κόντρα ουσιαστικά στην σοσιαλιστική διεθνή. Οι ηγεσίες μάλιστα των περίπου 50 κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις, καθώς θεωρούν ξεπερασμένη και διεφθαρμένη τη σοσιαλιστική διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα άλλωστε ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με τη σοσιαλιστική διεθνή την οποία θεωρούσαν ως ένα μόρφωμα που εκφράζει πρωτίστως χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Υπενθυμίζεται ότι οι Μπιλ Κλίντον και Τόνι Μπλερ, μαζί με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Λιονέλ Ζοσπέν είχαν συγκροτήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 την «προοδευτική διακυβέρνηση», στην οποία συμμετείχε ως πρωθυπουργός και ο Κώστας Σημίτης, ακριβώς για να αποφύγουν τη σοσιαλιστική διεθνή. 
Η σοσιαλιστική διεθνή, δέχεται πυρά από σοσιαλδημοκρατικά ευρωπαϊκά κόμματα, τόσο γιατί ανέχθηκε στο εσωτερικό της δικτάτορες από το χώρο της Αφρικής, όσο και για την ανοχή στον γενικό γραμματέα της Λουίς Αγιάλα ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί και το ισχυρό της πρόσωπο. 
Το αν θα συμμετάσχει ή όχι το ΠΑΣΟΚ στη νέα κίνηση του SPD, το αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από τη σοσιαλιστική διεθνή, αποτελεί ήδη το νέο σημείο τριβής του νέου προέδρου του κόμματος και του προκατόχου του.

Το πολιτικό συμβούλιο για τα οικονομικά

Αύριο (09/05) αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος όπου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα οικονομικά της Ιπποκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου